30 aug. 2011

Semestern

Man är nästan redan lite nostalgisk med semestern. Vart tog den vägen?!
Hoppas att ni alla har haft en trevlig sommar i alla fall, trots en kall sådan.
Nu får det bli mycket filt- och te-mys.





28 aug. 2011

Antikkulan


Sista helgen på vår semester så körde vi en sväng och lyckades hitta hit till detta fantastiska ställe, Antikkulan. Där fanns sååå mycket fint! Han hade jättemånga serviser såsom Berså, Koka, Adam och Eva m.m. Mycket var design men där fanns även mycket annat. Vi gick där länge och kikade på allt. Där är trots allt en hel nedanvåning och en länga med blandade saker fint upplagt i hyllor, på bord och golv. Så är ni i Ängelholms trakten så kika in vettja!

Vad vi fick med oss därifrån får jag visa en annan dag.









24 aug. 2011

I torpet....



...tog vi på oss stövlar, handskar och flexande muskler och begav oss ner mot Möckeln...


......och kom ner hit. Vad är det där borta?....

Jo denna fina säng! Som skulle bli hämtad......

......buren.....



...och lagd på vårt flak.....
...och åka med oss hem!!

För den är äntligen vår! Vi satte en lapp på den för mer än ett halvår sen och för några veckor sedan ringde de och sa att vi kunde få den.
Det ända de ville ha var 200kr skänkta till läkare utan gränser.
Underbara människor!

22 aug. 2011

Kolla in!


Ord är överflödiga ;).....





18 aug. 2011

Kantareller


Ja jag vet det var ju ett j-klans tjat om de förbaskade kantarellerna. Meeen jag kan inte hjälpa det! De är så himmelskt goda och samtidigt så mystiska. De gömmer sig där ute i skogen och bara väntar på att nån svettig, rödflossig skogsmulle med khakibrallor, stövlar och fjällräven jacka ska komma plocka de som ingenting. Men det här gången ska det bli jag!
Jag må ha glömt myggmedlet och regnjackan ligger långt inne i garderoben men jag har vilja och strid i blicken som ingen annan. Jag kommer att lite smått mansikt höja de mot skyn och ropa på Robert som om att det vore en guldmedalj och jag kommer troligtvis lägga de föööörsiktigt ner i korgen som om de vore små barn, men detta för att jag kommer att vara så lycklig!

Detta vet jag eftersom jag hittade sist vi var uppe i torpet! Och i helgen ska vi dit igen!
Så se upp!




16 aug. 2011

Mariestad


På vår lilla roadtrip mot Värmland stannade vi i Marestad för en övernattning. Och vilken vacker liten stad! Många gamla gränder och hus. Där fanns ett gammal gård eller vad man nu kan kalla det, som hade café och vandrahem. Tyvärr fick vi inte rum där men en våffla slank ner På kvällen hade de ett band som spelade där och alla satt i trädgården och lyssnade medans de fikade.

En liten bit från stad fanns en underbar badplats med en enorm brygga som var ett par meter hög. Vi åkte dit för ett kvällsdopp men jag tror att jag räknade till tre sisådär en 8 ggr innan jag vågade hoppa!
Underbara sommarkvällar, jag kommer att sakna de!




13 aug. 2011

Antikt i Töreboda


När vi körde från Mariestad svängde vi inom Töreboda. Där fanns nämligen ett antikställe som var överraskande bra. Riktigt många fina saker och tillsynes bra priser. Vi hittade en bordsskiva från ett gammalt slagbord som vi ska sätta rostiga ben på och ha som soffbord. Och sen hittade vi ett badrumsskåp i vitmetall som blivit så schysst av skavt. 500kr för bordsskivan och 250kr för skåpet. Riktigt kap!








11 aug. 2011

Antikt mot Växjö

På väg mot Växjö från Älmhult kanske halvvägs innan finns en stor fin gård som har både antikt och loppis, den heter Gottåsa Antikt. Vi åkte inom en sväng när vi var uppe i torpet.
Det är värt ett besök, men vi hittade ingenting.
Där finns väldigt många saker och ibland kan det handla om slumpen. Kanske just den dagen då man är där så har de exakt det man letar efter. Så är man ändå i krokarna så borde man svänga inom.
Må gott!





9 aug. 2011

Huseby bruk







Så nu ska det bli skärpning igen. Jag har varit bortrest varje vecka nu på min semester så jag har inte kunnat skriva nya inlägg. Vi har bland annat varit och bilat runt i Värmland, otroligt vackert! Och dessförinnan torpet.

Strax utanför torpet ligger Huseby bruk, ett jättefint gods med gamla byggnader. Bland annat hittade vi en liten liten loppis och en gammal brukshandel. Så där gick vi ett par timmar och bara strosade runt. Och fikade förståss!
En annan dag får jag visa vad vi hittade på loppisen =)
Ha det gott!

1 aug. 2011

Farmen antik Heagård










Ja nu har man varit ledig en vecka och jag bara njuuuter för fulla muggar.
Vi har äntligen tagit oss tiden att åka ut till ett varmt rekomenderat ställe utanför Ängelholm som heter Farmen Antik Heagård.
Jag säger bara åk dit!!
Så mycket fint så man kunde ha gått där i flera timmar.
Men eftersom vi i stort sett har fullt här hemma för tillfället med prylar så blev det inget inköp men många potentiella.
Hoppas ni alla har en underbar sommar!
Hehej!

P.s Luftballongen blev väldigt uppskattad och tack för alla fina kommentarer.