2 dec. 2011

Jag kan inte hålla mig ifrån!


Jag älskar att blogga! Nästan var eller varannan dag har jag vid flera tillfällen tänkt: Åh det här måste jag skriva i bloggen eller Åh den här bilden ska jag lägga upp på bloggen! Så nu kan jag inte vara ifrån längre. Nu sätter vi igång!

Men jag tänkte att vi tar det lite från början. Många av er har kanske varit med länge och vet redan en del men vi tar en sammanfattning och nya tag tänker jag:


Jag heter Sofie Emma Caroline, född 1985 i Skåneland. Jag har länge förnekat min dialekt men fler och fler år med min älskade sambo har bara gett mer kött på benen för motsägare. Jag har inte gått så långt som att säga "tajp" istället för tejp eller "haj" istället för hej, men nästan. Bara nästan.


Jag jobbar just nu på Granit. Där säljer jag en massa finfina saker som inte bara är grymt snygga utan dessutom praktiska. Farlig butik att jobba i, mina garderober har aldrig varit så organiserade förut! Jag har jobbat med en massa andra saker men också gjort en del nitlotter i mina tidigare år. Såsom blåklintsbuntning, receptionist på hotell men som mest innefattade diskning i köket, jag har också lukat grönsaksfält på mina bara knän vilket resulterade i oändlligt gnyande var gång trappan skulle beträdas. Man måste genomgå sånt här för att inse att man ska vara glad för det lilla.


Jag är vegetarian och har varit det i en herrans massa år. Det känns självklart för mig, lika självklart som att borsta tänderna. Det smakar helt enkelt godare utan något dött mellan tänderna. Men det är inget som jag tvingar på någon annan, man gör sina egna val.


Jag är nästan jämnt frusen men blir lätt varm i ansiktet. Jag älskar tanken av långa bad men blir rastlös efter 5 minuter. Jag älskar att skratta och ha roligt helst tillsammans med de jag älskar allra mest. Jag har hellre 10 riktigt nära vänner än 30 bekanta. Vänner som man kan ringa när man mår dåligt eller bara vill säga att kaffet är på extrapris på Ica.


Jag har en massa smeknamn en del normala en del mindre normala eller logiska för den delen. Fiffi har hängt med längst. Soffan likaså. Loppan, Tiff, Dragonforce, Fi, Midget, Mini-me m.m. är några andra exempel. Men nog om det.


Jag och Robert har varit tillsammans alltid känns det som, det känns liksom så självklart. Men ska man vara noggrann så är det 7,5 år. Och jag är lika kär nu som då, får fortfarande fjärilar i magen och kan titta på honom i en evighet lite i smyg när han tittar på teve eller sitter framför datorn och bara bli alldeles varm inombords. Jag har en ring på fingret som bekräftar det hela. Han delar inrednings intresset med mig, likaså intresset för design, estetik, detaljer. ALLT egentligen!Det är allt jag orkar med nu, men vi ses snart igen! God kväll!

3 kommentarer:

 1. ÅHHH kul att du är tillbaka=) Tack så mycket fast jag kallar de min missbildade överkörda katt:) Skulle kanske inte ha valt just dom färgerna till en katt! hahaha

  God jul på dig med!! (å robban, han kan få va med på ett hörn)

  Hur är läget i söder!? Har ni fått nå snö där nere för här uppe finns de då ingen!=( Misstänker Grinchen men har inga bevis!;)

  SvaraRadera
 2. Hej på dig Sofie, jag har ju tittat in tidigare så helt ny är du inte för mig!
  Gillar din blogg...

  Hej svejs, kram Tina

  SvaraRadera
 3. Naaw, blev nästan lite tårig när jag läste allt o så plötsligt ser man en bild på Robert, mig o Tony! Saknar dessa tider! Men dem kommer igen:)
  Kul att du e tillbaka... O ja Sofie, jag läser din blogg i smyg! Kramy Madde

  SvaraRadera