29 sep. 2011

Stig Lindberg, Berså


Här är den, in all it´s glory! Hela (eller ja inte exakt hela) servisen. Totalt 10 tallrikar, 10 assietter, 8 koppar med fat, en stor skål och en liten. Jag är så nöjd!
Den används flitigt här hemma. Till morgonkaffet, fika, frukten. You name it!





27 sep. 2011

Ny skål






En ny skål handlade vi för ett tag sedan. Den är designad av Stig Lindberg och heter Berså. Vi har köpt större delar av serien, bildbevis kommer inom kort =). Jag har alltid gillat den med fina gröna löv som andas typiskt 60-tal. Vad tycker ni?

25 sep. 2011

Morgonkoppen




Härliga söndag, de har blivit lite heliga. Jag jobbar ofta lördagar så söndagar är den enda riktigt lediga dagen tillsammans med Robert. Så nu ska vi bege oss ut på en liten runda kanske till några antikställen och nåt mysigt fik. Koppen Spisa ribb på bilden köptes i sommras under Värmlandstrippen och är designad av Stig Lindberg 1955. En riktig skönhet!

20 sep. 2011

Smycken

Hej!
Jag har budat hem handgjorda smycken av gammalt Berså- och Spisa ribb porslin ( Stig Lindberg) på tradera. Matchar fint till vår fina servis som jag inte fått tummarna loss att fota.







16 sep. 2011

Jag drar till torpet

Adios!
Och trevlig helg på er!

12 sep. 2011

Slottstalletsmöbler

Hej där ute i rusket!
Förra helgen hann vi med en tur ut till Slottstallets möbler. Det var längesen, alldeles för längesen. Där är så mysig att gå och gulliga Marie är alltid så trevlig att prata med.
Där var massor med fint, men inget som fick följa med hem. Det märks att man har det lite fullt hemma. Man är liksom lite färdig på nåt sätt.
Men vi föll för en gammal sliten skinnfåtölj och en soptunna med smart lock.
Så var det med det.











9 sep. 2011

ljushållare


På en loppis hittade jag de här formarna för ett par kronor. De funkar perfekt som värmeljushållare. Jag vet inte vad de använts till men det kan kvitta.
Här ska det minsann mysas! Trevlig helg!








6 sep. 2011

Soffbord, äntligen!

Äntligen, äntligen, äntlligen har vi fixat ett soffbord! Åh så mycket mysigare det blev i vardagsrummet. Jag vill bara i mysa i soffan med en massa tända ljus på bordet!
Bordsskivan hittade vi ju i Töreboda på ett antikställe. Den kommer från ett slagbord men benen saknades. Benen som vi satte dit är handgjorda av en smed och sedan lagda utomhus för att bli lite lagom rostiga.
Vad tycks?





4 sep. 2011

Bror&Söster

I Helsingör finns ett antikställe som är ett måste var gång jag åker över. Det är inte alltid där är öppet så det är med stor glädje man möts av den gamla cykeln som står placerad på gågatan. I början när vi flyttat in i lägenheten handlade vi en del saker därifrån.
Hon håller bra standarn för bra priser, så kika gärna in där om ni är i Helsingör.
Jisses vilket fint väder vi har här! Svettigt värre!
Jag som gick ut i värsta höstmunderingen.
Trevlig vecka till er alla!